Parteneriat instituțional pentru dezvoltarea fotbalului juvenil în Reșița: Campionatul de fotbal între ZUM-uri și echipe din ZUF devine o realitate

În perioada 6-8 iunie a.c., a avut loc campionatul de fotbal pentru dezvoltarea fotbalului juvenil dar și pentru creșterea numărului de practicanți în municipiul Reșița, iar instituțiile implicate în organizarea acestui eveniment s-au pregătit intens pentru a asigura succesul acestei competiții sportive de referință. Municipiul Reșița, prin Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat, Direcția de Asistență Socială și Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, au stabilit un parteneriat instituțional și operațional în vederea organizării și desfășurării acestui campionat.

Parteneriatul are la bază proiectul „Locuim împreună în Reșița”, cod SMIS 155573, depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, și vizează dezvoltarea relațiilor dintre comunitățile ZUM și ZUF din municipiul Reșița. Scopul final al acestui proiect este de a asigura accesul la activități sportive pentru fiecare categorie de vârstă, în special în rândul copiilor și tinerilor.

Campionatul de fotbal s-a desfășurat în perioada 6-8 iunie 2023, în curtea Colegiului Tehnic din Reșița. Competiția a fost structurată pe grupe de vârstă, astfel încât să ofere posibilitatea tuturor copiilor participanți să se bucure de experiența fotbalistică într-un cadru adecvat. Categoriile de vârstă sau fost următoarele: Juniori A (2010-2012), Juniori B (2012-2014) și Juniori C (2014-2016).

Pentru a asigura o participare diversificată, echipele au provenit din diferite instituții școlare și organizații. Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” a fost reprezentat de 5 echipe, având un total de 75 de copii participanți. Structura școlară a Școlii Gimnaziale Nr. 5 Reșița a avut 3 echipe, cu 47 de copii participanți, în timp ce Școala Gimnazială Mihai Peia Reșița a trimis 3 echipe, implicând un număr de 45 de copii. Structura școlară a Școlii Primare Dealu-Mare și a Școlii Primare Mociur au avut fiecare câte o echipă, cu 14 copii participanți.

Un aspect important al acestui parteneriat a fost asigurarea transportului copiilor participanți la competiția sportivă. Municipiul Reșița și Direcția de Asistență Socială au coordonat și organizat acest aspect, asigurându-se că copiii sunt transportați în siguranță de la școală la locul desfășurării acțiunii, respectiv Colegiul Tehnic Reșița, conform programului stabilit.

Prin această colaborare solidă între Municipiul Reșița, Direcția de Asistență Socială și Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, se urmărește nu doar organizarea unui campionat de fotbal, ci și dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți în rândul copiilor din comunitățile ZUM și ZUF. Acest proiect este unul de referință pentru dezvoltarea relațiilor comunitare și promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul sportului în municipiul Reșița.

Lasă un răspuns