Rossonerii promovează în Liga 2!

În cel de-al doilea  meci al finalei Barajului de promovare în Liga 2 reșițenii au trecut pe propriul teren de CSM Deva cu aelași scor din meciul tur: 3 – 2  

În meciul retur al finalei Barajului de promovare, disputat miercuri, 7 iunie, pe Stadionul Mircea Chivu, rossonerii au reîntâlnit echipa CSM Deva.

În fața unor tribune pline, fiind prezenți aproximativ 8000 de spectatori,  rossonerii au început cu dreptul partida decisivă pentru promovarea în Liga 2.

Jocul bun al reșițenilor a fost concretizat în minutul 11 de către Aboubacar GAKOU, care a înscris din careul de şase metri, după o centrare a lui Vlad CHERA de pe partea stângă.

După înscierea golului, rossonerii fac un pas în spate, lucru speculat de către deveni care echilibrează jocul și, mai mult, reușesc să înscrie în minutul 24 prin Bogdan ȚOIU.

Gazdele revin, preiau inițiativa și în minutul 33, după o acțiune colectivă, Sergiu RIMOVECZ este faultat în careu, centralul partidei arătând punctul cu var. Penalty-ul a fost executat puternic și precis de către Ștefan BĂRBOIANU, iar din minutul 36 rossonerii revin la conducere.

Finalul primei reprize a aparținut gazdelor, iar scorul pauzei a fost stabilit în minutul 37 de către Alexandru NEGRU, după o fază colectivă de atac.

Antrenorul principal al rossonerilor face o primă modificare de jucător, în minutul 40, trimițându-l în teren pe Alexandru DANE în locul lui Aboubacar GAKOU, nerefăcut complet după o accidentare.

Partea a doua a partidei începe bine pentru oaspeți care, în minutul 50, reușesc cel de-al doilea gol prin Alin PENCEA.

Rossonerii au știut să-și gestioneze avantajul avut, astfel că fluierul final al centralului partidei le-a adus victoria și, după doi ani, promovarea în Liga 2!

În repriza a doua au mai intrat: în minutul 79 Remus TRANCĂ în locul lui Vlad CHERA, în minutul 83 Laurențiu BREȘNENI în locul lui Marian DRĂGHICEANU, respectiv Nicușor FOTA în locul lui Ionuț POPESCU.

Urmează o scurtă vacanță și reluarea pregătirilor pentru a putea face față cu brio în cea de-a doua divizie a țării. Liga 2 va începe în 5 august și va avea un sezon regular cu nouăsprezece etape, urmat de play-off și play-out.

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ – Ștefan BĂRBOIANU, Cornel ARDEI, Alin DUDEA, Sergiu RIMOVECZ– Sebastian VELCOTĂ, Ionuț POPESCU (min. 83, Nicușor FOTA), Vlad CHERA (min. 79, Remus TRANCĂ) – Marian DRĂGHICEANU (min. 83, Laurențiu BREȘNENI), Aboubacar GAKOU (min. 40, Alexandru DANE), Alexandru NEGRU.

Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN – Bogdan SZIJJ, Robert PETRE, Gabriel GOMBOȘ, Cristian DOMIL.

La finalul jocului antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI,  a declarat: Au fost emoții, s-a acumulat o încărcătură mare, dar este bine că s-a întâmplat ceea ce ne-am dorit. Am încununat acest proiect pornit practic de la zero cu această minunată promovare. Am avut parte de meciuri grele și foarte grele, deoarece am făcut parte dintr-o serie echilibrată. Am declarat și înainte de acest meci că vom întâlni o echipă care joacă foarte bine în deplasare, dar nu mai contează. Vreau să felicit jucătorii, suporterii, pe primarul Ioan POPA și pe președintele Cristi BOBAR. Cred că determinarea și ambiția jucătorilor au dus la această promovare. În momentul de față sunt antrenorul echipei, vreau să merg acasă să mă liniștesc și urmează să discut cu conducerea. Contractul meu este valabil în continuare. Am susținerea totală a acestor doi oameni, a primarului Ioan POPA și a președintelui Cristi BOBAR, care au fost alături de mine necondiționat. La club este seriozitate financiară deosebită din partea Primăriei Reșița, președintele Bobar a făcut totul ca să fie foarte bine organizat și pe această cale vreau să le mulțumesc încă o dată. Este prematur să vorbim de transferuri, dar trebuie să facem o analiză cât mai corectă. Îmi doresc ca acest grup să rămână în continuare, deoarece sunt băieți deosebiți!”.

Lasă un răspuns