Victorie magică a rossonerilor!

În primul  meci al finalei Barajului de promovare în Liga 2 reșițenii au câștigat pe terenul celor de la CSM Deva cu 3 – 2  

 

În meciul tur al finalei Barajului de promovare, disputat sâmbătă, 3 iunie, pe Stadionul Cetate din Deva, rossonerii au întâlnit echipa locală CSM.

Ca fiecare întâlnire între cele două echipe și acest meci se anunța ca unul cu mari ambiții, având în vedere și momentul desfășurării lui: finala Barajului de promovare în Liga 2!

În fața unei tribune pline, printre spectatori numărându-se și aproximativ 350 de suporteri reșițeni, oaspeții au început mai bine jocul având și două oportunități de a deschide scorul în minutul 8 prin Alexandru DANE, mingea șutată de atacantul rossoner lovind bara din dreapta porții devene, dar și un minut mai târziu când șutul lui Marian DRĂGHICEANU a fost respins cu dificultate de portarul gazdelor.

În minutul 11, rossonerii au o nouă ocazie prin Vlad CHERA, care a reluat cu capul centrarea lui Marian DRĂGHICEANU, venită de pe partea stângă, mingea trecând milimetric pe lângă stâlpul din dreapta al porții gazdelor.

Devenii echilibrează jocul, iar în minutul 35 au trecut în avantaj prin reușita lui Andrei IANA, care a speculat o breșă în apărarea reșițeană, ajungând singur cu Cristian ZIMMERMANN, pe care l-a învins cu un șut puternic de la aproximativ 11 m.

Repriza a doua începe cu o modificare în echipa reșițeană, antrenorul Călin CHEREGI, trimițându-l în teren pe Aboubacar GAKOU în locul lui Alexandru DANE.

Startul părții a doua a partidei nu a fost favorabil echipei rossonere. În minutul 50, după o nesincronizare în defensiva reșițeană, Erwin BLOJ a majorat avantajul echipei gazdă. Din păcate, la faza premergătoare golului, Cristian ZIMMERMANN s-a accidentat, fiind înlocuit, în minutul 53, cu Cătălin CĂPĂȚÂNĂ. Tânărul portar reșițean, deși a fost aruncat în luptă într-un moment greu pentru echipa rossoneră, a trecut peste emoțiile inerente și l-a suplinit cu brio pe colegul său.

Din acest moment, jucătorii rossoneri au preluat inițiativa, conștienți fiind că promovarea se joacă în partida de la Deva. Astfel, în minutul 62, după o acțiune colectivă, mingea ajunge pe partea stângă la Nicușor FOTA, acesta îi pasează lui Alexandru NEGRU, iar atacantul nostru pătrunde în careu și șutează la colțul lung, învingându-l pentru prima dată pe portarul devean. Jucătorii rossoneri nu au timp nici să se bucure, aducând rapid mingea la centrul terenului pentru reluarea jocului.

După numai cinci minute, Vlad CHERA pătrunde pe partea dreaptă și este faultat undeva la 20 de metri, în dreptul liniei careului de 16 metri, la jumătatea distanței între careu și linia de margine. Lovitura liberă a fost executată perfect de către Marian DRĂGHICEANU, mingea trimisă cu boltă mergând direct în vinclul porții, după ce „mușcă” din bara transversală.

Un gol care a dat aripi formației rossonere, decisă să plece cu toate cele trei puncte, mai ales că din minutul 73 gazdele au rămas în zece, după eliminarea lui Alexandru IORDACHE care a primit al doilea cartonaș galben.

Gazdele încearcă să temporizeze jocul, fiind mulțumite cu rezultatul de pe tabela de marcaj.

În minutul 77, Călin CHEREGI face o a treia modificare de jucător, Remus TRANCĂ intrând în locul lui Vlad CHERA, ușor accidentat.

În minutul 81, Marian DRĂGHICEANU urmărește o minge șutată de Remus TRANCĂ, pătrunde în careu pe partea dreaptă și este agățat de către portarul gazdelor, dar centralul partidei îi acordă cartonașul galben pentru simulare.

O ultimă schimbare în echipa reșițeană are loc în minutul 89, Alin DUDEA intrând în locul lui Sebastian VELCOTĂ.

Deznodământul favorabil rossonerilor a fost prefațat de șutul lui Ionuț POPESCU de la aproximativ 25 de metri, mingea fiind respinsă în corner printr-o frumoasă paradă a portarului devean.

Cornerul, de pe partea dreaptă, a fost executat de către Marian DRĂGHICEANU care a centrat perfect în fața porții pentru lovitura de cap a lui Cornel ARDEI, aducând victoria echipei rossonere în minutul 96.

Astfel, reșițenii păstrează prima șansă în câștigarea barajului de promovare!

Returul finalei este programat în Valea Domanului miercuri, 7 iunie, de la ora 17,30.

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN (min. 53, Cătălin CĂPĂȚÂNĂ) – Ștefan BĂRBOIANU, Cornel ARDEI, Sergiu RIMOVECZ, Nicușor FOTA – Sebastian VELCOTĂ (min. 88, Alin DUDEA), Ionuț POPESCU, Vlad CHERA (min. 77, Remus TRANCĂ) – Marian DRĂGHICEANU, Alexandru DANE (min. 46, Aboubacar GAKOU), Alexandru NEGRU.

Pe bancă au luat loc şi: Laurențiu BREȘNENI, Bogdan SZIJJ, Robert PETRE, Gabriel GOMBOȘ, Cristian DOMIL.

La finalul jocului antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI,  a declarat: Ce să mai spun? A fost un meci în care am trecut de la agonie la extaz. Dacă luăm primele 15 minute trebuia să avem noi cel puţin un gol sau două. Contrar cursul jocului, a fost 1-0 pentru ei, pe urmă puțin am căzut psihic, iar pe o greșeală s-a făcut 2-0. Din păcate, în acel moment a trebuit să schimb toate aspectele tactice, dar mă bucur că am reușit să gestionăm situaţia, să ieșim pe teren cu totul și cu totul altă echipă. Efectiv am produs fotbal. Mulţumesc jucătorilor și nu în ultimul rând acestor minunaţi suporteri pe care îi simt că fac parte din familia mea. Le mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce fac pentru noi!.

Lasă un răspuns