Rosso-nerii, câte două pe zi în Serbia

Băieții noștri se pregătesc intens în aceste zile în Serbia, la Zrenjanin, unde în afara celor două antrenamente zilnice susțin și o serie de meciuri de verificare.

CSM Reșița a pierdut duminică seară, cel de-al doilea meci susținut în stagiul din Serbia, 1-2, cu FK Borac Sakule, echipă de Liga a III-a care a terminat sezonul trecut pe locul patru. În primul test elevii antrenați de Roco Sandu și Lucian Dobre câștigaseră cu 3-2, în fața lui FK Radnicki Sutjeska (marcatori: Keita, Breșneni și Negoescu).

Rosso-nerii și-au testat duminică potențialul cu o echipă foarte puternică, cu jucători ce excelează la capitolul fizic și care n-au ținut cont de caracterul amical al întâlnirii. În ciuda jocului la limită al sârbilor, băieții noștri au început excelent și au ratat patru ocazii uriașe prin Himcinschi și Negoescu chiar în debutul partidei. Treptat, jocul s-a echilibrat, echipa noastră alternând momentele foarte bune cu altele mai puțin inspirate și cu greșeli personale, inerente în acest moment al pregătirii. Rosso-nerii au cedat la limită, dar cu mai multă atenție situația putea fi alta pe tabela de marcaj. Golul echipei noastre a fost marcat de Andrei Vaștag, care a executat înșelător o lovitură liberă.

„E bine în Serbia, avem condiții bune, terenuri bune, doar temperaturile sunt cam ridicate. Adevărul e însă că și în țară e la fel de cald. Am făcut câte două antrenamente în fiecare zi, am jucat și două meciuri. Ultimul a fost nu un test, ci o nebunie. O echipă de Liga a III-a, de locul patru, cu un antrenor nu știu cât de renumit, dar fost jucător la Partizan Belgrad. Sârbii, cum îi știm, răi, arțăgoși, războinici, pe alocuri chiar duri, dar ne prinde bine un astfel de meci. Noi încă suferim la unele capitole. Cea mai mare problemă e că jucăm prea la picior și aici greșim. Și asta nu o facem doar noi, ci e o problemă generală a fotbalului românesc. O cerem foarte mult la picior, pe loc și aproape deloc în adâncime și pe poziție viitoare”, a spus antrenorul Roco Sandu.

Tehnicianul i-a putut urmări în aceste două jocuri și pe cei patru fotbaliști nou-veniți în Valea Domanului: Vaștag, Dulap, Mateiași și Iova. Roco Sandu e doar parțial mulțumit de ceea ce a văzut până acum, dar timp mai este pentru ca Reșița să-și câștige statutul de principală favorită la promovare. „La antrenamente e una, în jocurile acestea am văzut că deja avem probleme cu jucătorii aduși. Mateiași, fundașul stânga, a jucat până acum doar la juniori, la seniori e ceva total diferit. Dulap e ok, am înțeles că a trecut și pe la echipe de Liga I, dar locul I și promovarea înseamnă mult mai mult. Vaștag s-a pregătit foarte bine și în toate meciurile în care a jucat am observat un joc foarte ordonat, s-a dovedit a fi foarte util. În privința lui sunt foarte mulțumit”, a mai declarat antrenorul principal al  echipei noastre.

La finele partidei, la care a asistat și președintele CSM Reșița, Viorel Lolea, concluzia trasă împreună de staff-ul tehnic și conducere a fost că mai e nevoie de un vârf de atac, un marcator pur sânge, și chiar de un fundaș central. În rest, echipa arată bine, lotul e echilibrat valoric și are toate condițiile pentru ca Reșița să facă pasul spre Liga a II-a.

Lasă un răspuns